P7170137De afgelopen dagen werkte het weer soms wel mee, maar vaak ook niet. Het was overal erg wisselvallig, maar tussen de buien door zijn we toch weer wat verder gekomen.

Ondanks dat we toch vordering blijven maken, beginnen we het weer wel een beetje zat te worden. Iedereen die langsloopt en ons zo aan het werk ziet, voelt met ons mee. Sommigen zeggen nog goedbedoeld: "Kop op, volgende week wordt het weer beter." Helaas zijn wij volgende week wel aan het werk, maar niet bij de zeeschouw. Ferry en ik 'mogen' allebei maandag weer werken voor onze werkgever, onze 'vakantie' is dan weer voorbij. Fijn dat het weer dan beter is, maar we hadden het liever andersom gehad. Het liefst willen we voor die tijd Ostara klaar hebben om naar binnen te gaan. Dat betekent dat we minstens één echte droge dag nodig hebben om al het las- en slijpwerk af te maken en het groffe borstelwerk achter de rug te hebben.

P7170154In ieder geval was het laswerk vandaag, op klusdag 15, zo goed als af. Ferry heeft veel werk in het motorruim afgerond en ook daar is het bijna klaar om te ontroesten. Hij had eerder al diverse electra aangesloten en vandaag was ook de watertank operationeel, dus er kwam water uit de kraan. Blijkt wel dat de waterpomp (om het in de kraan te pompen) best wel wat lawaai maakt, maar hij werkt wel.

P7170152Het was de hele dag al redelijk droog geweest, dus de hoop groeide dat dit de dag zou worden dat ik eindelijk kon grondverven. 's Avonds was het dan ook een erg mooi moment toen eindelijk de eerste kaalgeschuurde roestplekken verdwenen onder een laag primer. Morgen blijven we thuis, want dan regent het toch alleen maar. Als het goed is, worden de komende dagen weer wat beter en kunnen we tot en met zondag flink wat opschieten en misschien kan Ostara dan nog wel naar binnen. Door vooral het weer zijn we veel minder hard opgeschoten dan dat we hadden gepland, maar ergens hopen we nog dat Ostara in september het water in gaat, blijft drijven en vrolijk met ons naar Dordrecht vaart.

Tot nu toe blijven we tegen onszelf zeggen: "Het kan nog." Of dit reëel is of slechts een manier om de moed erin te houden, dat moet nog blijken.

Ga naar boven