P8150115Vandaag hebben we Ostara hier en daar een laagje antislipverf gegeven. We hadden van tevoren bedacht dat we dat op het dek wilden (inclusief de gangboorden) en op het kajuitdak. Dat zijn de plekken waar je wel eens overheen loopt tijdens het (weg)varen of aanleggen.

Toen we begonnen met afplakken van het kajuitdak, ontstond er wel even een dilemma. Doen we het hele dak of vlakken of stroken en hoe breed dan en hoeveel? Je wil dan logisch nadenken  en alles zo recht en symmetrisch afplakken op een plek die niet symmetrisch is en al helemaal niet recht. Het is dan de uitdaging om te zorgen dat het er recht uit ziet en uiteindelijk is het ons ook gelukt. Nu zit je er ook met je neus op en zie je iedere millimeter dat iets scheef loopt, maar na verloop van tijd is het gewoon mooi en goed. Uiteindelijk gaat het er ook om dat je niet uitglijdt, maar het is wel leuk als het een beetje netjes is.

Toen het allemaal erop zat, was een groot deel al vrij droog en zag het er ook goed uit. Op een of andere manier ziet het dek er weer een stuk sjieker uit met die iets donkerdere antislip vlakken.

Zie de foto's en oordeel zelf ;)

Ga naar boven